Se doreste construirea unui ansamblu de locuinte cu regim de inaltime de la P+2 pana la P+9, asa cum reiese din sedinta Comisiei Tehnice de Urbanism din data de 26.06.2017. Terenul respectiv se afla la 320m de CET Progresul, intr-o zona in care au existat locuinte de serviciu, cu regim de inaltime P+4, toate incadrate in zone de locuinte individuale, in general parter. Ansamblul se afla la limita razei SEVESO, avand in vedere ca CET Progresul este obiectiv de acest gen. Am precizat Comisiei Tehnice de Urbanism ca insasi regimul ceausist nu a permis decat locuinte individuale, adica o densitate mica a populatiei, tocmai avand in vedere gradul de poluare si pericolul de explozie pe care le prezinta o centrala electrotermica de asemenea capacitate.

Atat emisiile cat si cantitatile de combustibil depozitate constituie un real pericol pentru poulatia din zona, raza de protectie avand in jur de 280 m. AM mai precizat ca in aceste situatii, una este sa afectezi o locuinta in care sunt caeva persoane, si alta este sa ai un ansamblu de blocuri de locuinte care se comporta ca un perete in fata exploziei si preiau intreg suflul exploziei.

Numarul de persoane afectate ar fi foarte mare, la care se adauga si un accident de mediu privind cantitatea de emisii a centralei respective. Am recomandat sa se mentina locuintele individuale in zona respectiac sau nivelul de inaltime al acestora sa nu fie mai mare de P+2 si mansarda, respectand tendinta zonei. In functie de decizia Comisiei Tehnice de Urbanism si a Hotararea Consiliului General al Muncipiului Bucuresti Eco-Civica va actiona in consecinta si va lua legatura cu cetatenii din zona pentru a le comunica riscurile la care sunt expusi, avand in vedere si regimul de inaltime dorit care in mod cert le ca afecta calitatea vietii. Am amintit de asemenea de tramele stradale in zona respectiva, al caror profil este foarte redus (unele 4m, altele 6m), canalizarea care nu este proiectata pentru asemenea capacitati de evacuare si, evident, traficul atras de un asemenea ansamblu.