Poluarea atmosferică reprezintă un risc important pentru sănătatea publică, provocând mai mult de 25.000 de decese premature pe an în România. Capitala se află în continuare sub infringement pentru slaba calitate a aerului, copiii Bucureștiului se joacă în spații amenajate în mall-uri de cele mai multe ori din motive de proximitate și lipsa unor alternative.

Cunoscând toate acestea, precum și rolul parcurilor și al spațiilor verzi de a “vindeca” aerul și de a oferi copiilor și comunității spații de relaxare și recreere, autoritățile din oraș continuă să sacrifice spații verzi în interesul dezvoltatorilor privați.

Un astfel de exemplu este parcul de pe strada Roșia Montană, Parcul Dreptății, un parc înconjurat de blocuri, un spațiu verde esențial pentru familiile rezidente în vecinătatea lui, dar de câteva luni înconjurat de un gard inestetic și dezolant, care afișează un panou care anunța intenția de a se construi o cladire cu doua etaje și mansardă. Parcul Dreptății este ultimul parc din zonă, fiind situat între Piața Veteranilor și Policlinca Dreptății (fostul Dispensar).

Înainte, spațiule era amenajat ca un spațiu de joacă pentru copii, în consecință funcțiunea acestuia nu poate fi modificată.

Ne-am întâlnit cu cetățenii și vom demara o campanie pentru a preîntâmpina distrugerea parcului și pentru ca acesta să fie redat în circuitul public.

Luni, 18 septembrie, ne vom întâlni cu un grup mai mare de cetățeni și așteptăm și presa!

Eveniment pe Facebook

Leave a Comment