Este vorba de zona cuprinsa intre Str. Turnu Magurele, Sos. Berceni si Bulevardul Metalurgiei, o mare parte din teren fiind fostele sere Berceni. In zona respectiva existau numai case cu regim mic de inaltime (P sau P+1, iar in ultima vreme dezvoltandu-se P+2+Mansarda). In urma schimbarii functiunii de sere in zona construibila, a aparut un regim de inaltime de P+4 etaje, eventual 5 retras. Aceasta regula stabilita de PUZ-ul aprobat pe zona de sere a dus la dorinta unor investitori din zonele de case de a creste regimul de inaltime tot la P+4. Aceasta marire a regimului de inaltime a dus la o densitate foarte mare de locuire, cresterea foarte mare a numarului de masini aflate in trafic sau ce se doresc a fi parcate, iar tramele stradale au ramas cele anterioare celei revolutiei, avand un profil de 4-5 m si neputand face fata unei intensificari a traficului. Strada Drumul Binelui este de fapt o limita intre PUZ-ul aprobat pe serele Berceni si zona de case.  Din aceasta strada, care are o singura banda pe sens, se desprind alei si fundaturi cu profil foarte mic (4-5m), iar dezvoltatorii imobiliari doresc, asa cum am precizat, constructii de P+4, cu toate dezavantajele amintite.

Un alt dezavantaj major al acestor constructii P+4 este asezarea in acele parcele mici si care duc la umbrirea locuintelor vecinilor. Am contactat cetatenii din Drumul Binelui 2F unde se doreste o contstructie de acest tip, identificata de Fundatie in Comisia de Urbanism a Mun. Bucuresti (31.05.2017)

Pe data de 20.05.2017, am organizat intalnire de informare si formare cu un grup de cetateni si am stabilit caile de actiune. Cetatenii s-au alarmat cand au vazut panoul afisat in faza de initiere si le-am explicat despre ce este vorba si i-am consultat si instruit in ceea ce priveste consultarea publicului pe procedura de urbanism. Drept urmare, au initiat demersurile, pentru modificare proiecului respectiv si aducerea constructiei in parametri zonei. A fost depusa o notificare catre Primaria Generala, iar in baza legii 52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica, s-a solicitat PMB dezbatere publica, la indicatiile Fundatiei Eco-Civica.