În Parcul Pecineaga din sectorul 5 al Capitalei, în zona Rahova-Salaj, ar putea aparea un bloc! Circa 800 mp din cei 2.000 ai parcului au fost retrocedati, iar acum investitorul vrea sa construiasca.

Fundația Eco-Civica s-a implicat încă de la primele intenții, însă, recent situația a avansat îngrijorător, iar acum ne aliem cu cetățenii pentru a stopa distrugerea unui nou spațiu verde.

Pe data de 29 august, ne-am întâlnit cu peste 30 de cetățeni și i-am instruit pentru a se implica, chiar și în instanță, pentru salvarea parcului. Vom reveni cu informații privind măsurile luate!

“Din punctul nostru de vedere acest proiect incalca Legea Mediului – Ordonanta 114/2007 care spune ca nu mai poti schimba destinatia terenului indiferent de regimul juridic. Investititorul invoca faptul ca terenul a fost in proprietate si ca a avut o alta functiune, dar Legea Mediului este clara, nu se aplica retroactiv si ca atare starea la care l-a prins, aceea trebuie mentinuta, respectiv spatiu verde. Daca este amenajat ca spatiu verde, normal ca trebuie sa ramana spatiu verde. Pe teren este o amenajare de spatiu verde a Primariei sector 5,  fiindca primariile nu stiu ca acele terenuri se vor retroceda si conform legislatiei in vigoare trebuie sa le amenajeze, in primul rand sa puna iarba si sa le intretina. Ca atare, ele au fost amenajate ca spatii verzi, apoi au fost retrocedate. Avem foarte multe situatii de acest fel si respectivele parcuri trebuie protejate. Solutia pe care o dam a fost ca aceste terenuri sa fie rascumparate de Primaria Capitalei si redate circuitului civil ca spatii verzi”, a explicat Dan Trifu pentru Hotnews.

Parcul Pecineaga in cadastrul verde al Primariei Capitalei