În urma monitorizarii efectuate in luna martie, am luat la cunostinta de discutarea mai multor PUZ-uri ce alcatuiesc Planul Integrat de Dezvoltare Urbana a Bucurestiului. Intr-unul din aceste PUZ-uri, se prevedea construirea noului Pod Mihai Voda, in zona intersectiei Splaiului Independentei cu Bulevardul Libertatii si afectarea a doua hectare din Parcul Izvor, pentru construirea unei parcari si a unor asa-zise edificii culturale subterane. In urma actiunilor Fundatiei Eco-Civica, Primaria Municipiului Bucuresti a schimbat radical proiectul, fara a mai afecta Parcul Izvor, dar distrugand in totalitate spatiul verde al blocului de la intersectia Libertatii cu Splaiul Independentei.

Se mai doreste construirea unui amfiteatru din prelungirea viitorului pod Mihai Voda, limitrof acestui bloc, prin spatiul verde, inaltimea amfiteatrului atingand primul etaj al locuirii. Restul spatiului verde urma sa fie distrus pentru construirea unei parcari subterane. Amfiteatrul ar urma sa fie o constructie din beton care include un trafic pietonal, cafenele si baruri. Am constatat ca si aceasta modificare afecteaza major calitatea vietii cetatenilor din blocurile din imprejurimi.

Drept urmare, am tiparit fluturasi si i-am lipit pe usile de intrare in bloc. FLUTURASI

Cetatenii au inceput sa ne contacteze, rugandu-ne sa ii ajutam. La momentul actual, urmeaza sa organizam o intalnire pentru informarea si initierea acestora in implicarea pe procedura de urbanism.